Fietstaxi Hoorn gaat op Valentijnsdag weer rijden

Fietstaxi rijdt op Valentijnsdag

Wil jij jouw Valentijn een keer op een leuke manier verrassen? Boek dan vandaag nog een Valentijnsrit met de Fietstaxi. Aanstaande donderdag 14 februari zal de Hoornse fietstaxi voor het eerst in 2019 weer gaan rijden en dit is jouw kans om daar gebruik van te maken. Op Valentijnsdag kan op een voordelige manier gebruik gemaakt worden van deze ludieke vorm van vervoer door de Hoornse binnenstad. Je kunt al voor € 15,- een rondrit boeken van een half uur maar je kunt natuurlijk ook een rit reserveren om naar jouw favoriete restaurant gebracht te worden voor een romantisch diner.

Hopelijk tot volgende week!

Meindert

 

 

Romantisch ritje taxi hoorn duurzaam, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring

Winterseizoen

 

Hallo lieve bezoekers, 

 

De dagen worden korter en kouder. Door de weeks wordt het steeds rustiger in Hoorn. De laatste cruiseschepen doen deze week nog Hoorn aan maar daarna is het echt voorbij met het toeristenseizoen. Ik blijf daarom voorlopig alleen de weekenden nog fietstaxi'en en eventueel op aanvraag door de week. Ik heb met veel plezier de afgelopen drie maanden door Hoorn gefietstaxiet (is dat een woord?) en ik ben zeker van plan het komende jaar er weer vol voor te gaan. Om een voorbeeld te geven van waar je zoal mee te maken hebt als je altijd buiten aan het werk bent zie hieronder een filmpje van een hagelbui in de haven van Hoorn van afgelopen week!

Jullie horen gauw weer van me. 

 

Groet Meindert

 

 


Sfeerimpressie van de eerste twee maanden op de Fietstaxi

 


9 september 2018 - Open monumentendag

Hallo beste mensen,

Gisteren een zeer geslaagde dag beleefd in Hoorn. Het was open monumentendag en de stad was goed gevuld. Ik heb diverse mensen van monument naar monument gebracht en heb zelfs even de tijd genomen om in mijn geboortehuis rond te kijken. Mijn geboortehuis is het Claes Joest Huys op Grote Oost 58 en dat is in de jaren '80 gekocht door de Oosterkerk. Het is nu een monument. Ik heb gisteren ook mijn eerste cadeaukaart verkocht. Al met al een prima dag dus.

 

professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring

Ik sta hier voor het Claes Joest Huys waar ik net een jongedame had afgezet. Haar twee kinderen zitten nog in de fietstaxi en zij mochten van moeder ieder experimenteren met een wegwerpcamera.


28 augustus 2018 - Eerste maand zit er bijna op

Hallo lieve bezoekers,

Ik zit alweer bijna een maand op de fietstaxi en ik heb het best naar mijn zin. Ik heb regelmatig leuke ritjes, met name door het havengebied, waarbij ik toeristen iets vertel over de bezienswaardigheden van Hoorn. Ik heb ook al wat aparte gasten in mijn fietstaxi gehad, zoals een Amerikaanse straatpredikante die de nacht voor het ritje nog in een bos in Heiloo had geslapen. Verder heb ik een van de bekendste Horinezen vervoerd naar de Roode Steen, Jan van der Gracht, die gelijk wat promotie voor mij maakte op zijn Facebook (5.000 vrienden). Ook kwam spontaan een kat in mijn fietstaxi zitten toen ik even bij de Hoofdtoren aan het wachten was op nieuwe klanten. 

Ik heb ook nog een stel hoornblazers in mijn fietstaxi gehad die met een heel orkest een spontaan concert gaven bij het station.

Ik heb inmiddels al mensen vervoerd uit diverse landen: Ierland, Duitsland, Belgie, Amerika en natuurlijk Nederland.

Ik ga met veel plezier mijn tweede maand in en ik hoop dat weer vele mensen in zullen stappen voor een leuke belevenis.

Groet Meindert

 

Angela Cummings, street preacher, lots of luggage, professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring

Angela Cummings, de Amerikaanse straatpredikante


24 juli 2018 - Voorpret

Twee hilarische momentjes gisteren toen ik mijn fietstaxi in Hoorn ging testen. Ik reed vanaf de vollerswaal richting kruispunt kleine oost en grote oost toen ik stuitte op een rood driehoek. Nu wist ik wel dat daar een driehoek was maar niet dat mijn fietstaxi te breed was om daar langs te kunnen. Gelukkig schoot een toevallige passant en tevens goede bekende van mij me te hulp en via de stoep kon ik mijns weegs. Toen kwam ik aan in de haven en reed richting Oostereiland toen ik vanaf bovenop een jacht dat in de haven lag toegeroepen werd door een Duitse toeriste: "In eine Viertelstunde?" was haar korte doch duidelijke vraag. Helaas moest ik haar dit keer nog teleurstellen: "Es tut mir leid, ich fange erst in eine Woche an."

Ik denk dat het wel zal goedkomen met mijn fietstaxi!


8 juli 2018 - Mijn eerste fietstaxi

 

Eindelijk is het zover, ik heb mijn eerste, echte eigen fietstaxi. Ik heb er wel een eindje voor moeten rijden. Helemaal naar Groningen en terug maar ik heb een fiets. Er moet nog wel het een en ander aan gebeuren. Likje verf hier, tekstje daar. Ik wil wat sponsoren benaderen want er zit ruimte genoeg op de fiets om wat reclame te maken. Morgen naar de Kamer van Koophandel voor de definitieve inschrijving. Ik houd jullie op de hoogte wanneer ik echt ga starten.

Groet Meindert

 

22 juni 2018 - Toestemming

 

Hallo lieve bezoekers. Het is zover. Ik heb toestemming gekregen van de gemeente om een fietstaxibedrijf te starten in Hoorn. Ik heb al veel voorbereidingen getroffen zoals deze website en een Facebookpagina maken.

Mijn plan is op dit moment om te starten met vijf dagen op de fietstaxi, van woensdag tot en met zondag.

Nu nog een goede fiets! Ik houd jullie op de hoogte van het reilen en zeilen. Ik wil proberen half juli te starten. Ik ga voor het eerst iets voor mezelf doen!

Zie ook: https://www.facebook.com/fietstaxihoorn/

Groet Meindert