Fietstaxi Hoorn zoekt sponsoren

Hallo lieve mensen,

Samen met Voor een mooie stad hebben we de fietstaxi dus een make-over gegeven, hij valt nu nog meer
op. Dat kan jij ook! We bieden nu de mogelijkheid om
een advertentie te plaatsen achterop de fietstaxi.
Ik rij door heel Hoorn en ben met deze opvallende
verschijning vaak te vinden op de bekende drukke
hotspots in onze stad.
Door te adverteren help je mij ook om dit project
voort te kunnen zetten. Daarbij is het een positief
imago van groen, sportief en gezelligheid.
Ik fiets van april tot en met oktober.

Zie voor meer informatie en voor de voorwaarden: https://vooreenmooiestad.nl/projects/fietstaxi-hoorn/

Delen is lief! Zegt het voort!

Groet Meindert


Fietstaxi weer als nieuw

Het heeft even geduurd maar dan heb je ook wat. Mijn fietstaxi is de afgelopen twee weken in onderhoud geweest. In samenwerking met de mensen van 'Voor een mooie stad' is de fietstaxi opnieuw gespoten (in de kleuren van 'Voor een mooie stad') en opnieuw bestickerd. Het ging niet allemaal van een leien dakje, ik zal jullie alle details besparen, maar vanaf aanstaande dinsdag zal de fietstaxi eindelijk weer operationeel zijn.

Bijgaand wat foto's van het proces van demonteren, spuiten, opnieuw monteren en bestickeren.

Meindert

 


LENTE-actie

*** Lente-actie***

Volgende week (dinsdag, donderdag en zaterdag) is het mogelijk zeer voordelig gebruik te maken van de fietstaxi. Tour van een half uur voor slechts € 15,- en een tour van een uur voor slechts € 27,50. Tijdens de tour wordt op vrolijke en educatieve wijze het nodige verteld over het historische Hoorn. Er is een heerlijk warm dekentje aan boord voor de koukleumen onder ons!

 

Romantisch ritje taxi hoorn duurzaam, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring

Jan Claesz Rietschoof - Zicht op Oostereiland


Campagneteam D66 op pad met de fietstaxi

Gisteren heb ik een uur lang met het campagneteam (Provinciale Staten) van D66 door Hoorn mogen rijden. Onder anderen lijsttrekker Ilse Zaal nam plaats achterin de fietstaxi. Een erg leuke ervaring. Het was helaas niet erg druk in de stad, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

Ilse Zaal, Jan Paternotte, D66, campagneteam, Provinciale Staten, professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leu

Het bijna voltallige team van D66 voor het Westfries museum met onder anderen lijsttrekker Ilse Zaal en Tweede Kamerlid Jan Paternotte

Fietstaxi Hoorn gaat weer rijden - Op Valentijnsdag

Fietstaxi rijdt op Valentijnsdag

Wil jij jouw Valentijn een keer op een leuke en romantische manier verrassen? Boek dan vandaag nog een Valentijnsrit met de Fietstaxi. Aanstaande donderdag 14 februari zal de Hoornse fietstaxi voor het eerst in 2019 weer gaan rijden en dit is jouw kans om daar gebruik van te maken. Op Valentijnsdag kan op een voordelige manier gebruik gemaakt worden van deze ludieke vorm van vervoer door de Hoornse binnenstad. Je kunt al voor € 15,- een rondrit boeken van een half uur maar je kunt natuurlijk ook een rit reserveren om naar jouw favoriete restaurant gebracht te worden voor een romantisch diner.

 

Reserveren kan per e-mail of telefoon

E-mail: meindert@fietstaxihoorn.nl

Mobiel: 06-80151331

 

Hopelijk tot volgende week!

Meindert

 

Bijeenkomst collega fietstaxichauffeurs Nederland

 

Leuk nieuws! Aanstaande zondag 3 februari hebben we een eerste bijeenkomst met (bijna) alle collega-fietstaxichauffeurs van Nederland (Rotterdam, Zutphen, Tilburg, Gouda, Zwolle en Hoorn) in Nijmegen bij het nationaal fietsmuseum (Velorama). We gaan de koppen samen steken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Ander nieuws is dat ik bezig ben met het zoeken naar mensen die interesse hebben om mij te helpen met de fietstaxi in Hoorn. Ik zoek enthousiaste mensen die het leuk vinden om een paar dagen per week met mijn fietstaxi door Hoorn te rijden. Het is wel handig als je iets over Hoorn kunt vertellen en dat je een beetje Engels en Duits kunt spreken. Ben jij die persoon of ken je iemand die dit werk heel graag zou willen doen neem dan contact op via het contactformulier op de 'home-pagina.'


Schooldag van de duurzaamheid

 

Vandaag op pad geweest met Marit Smelter van Puur Hoorn en wethouder Bashara in het kader van de schooldag van de duurzaamheid! Ik bracht de wethouder langs twee scholen met mijn duurzame fietstaxi. Het weer zat gelukkig mee.

 

Wethouder Bashara, groenlinks, schooldag van de duurzaamheid, professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke e

De eerste 1000 kilometer zitten erop!

 

Afgelopen zondag was het zover, mijn kilometerteller passeerde de eerste 1000 kilometer. Een heugelijk feit en ik hoop dat er nog vele duizenden kilometers zullen volgen!

We zitten al bijna halverwege oktober, normaal een tijd van regen en najaarsstormen, en het weer is nog steeds prachtig. De fietstaxi rijdt voorlopig dus nog vijf dagen per week door het historische Hoorn. 

 

 

professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring

Nieuwsbrief september 2018

 

Na de feestelijke opening op 1 augustus bij schouwburg het Park met wethouder Ben Tap en een 40-tal bezoekers ging Fietstaxi Hoorn dan eindelijk van start. Ik had veel eerder willen starten maar het idee om een fietstaxi te beginnen kwam pas vrij laat in mij boven drijven, vandaar dat het uiteindelijk augustus werd. Er moest nog een hoop geregeld worden.

 

De eerste maand

We zijn nu ongeveer een maand verder en ik heb al een hoop meegemaakt. Het aantal mensen wat instapt voor een ritje wisselt wel per dag maar het begint langzaam te lopen. De mensen beginnen het te herkennen en te waarderen. Ik heb zelfs al een paar vaste klanten die zich graag per fietstaxi laten vervoeren. Er zijn mensen ingestapt afkomstig uit Amerika, Belgie, Duitsland, Ierland en uiteraard Nederland. Gelukkig zat het weer tot nu toe mee met veel zon en af en toe een klein buitje. Ik heb de eerste maand als leerzaam en leuk ervaren en ga vol overtuiging door op de ingeslagen weg.

 

Bijzondere gasten

Ook heb ik al wat bijzondere gasten mogen vervoeren zoals een Amerikaanse straatpredikante die beladen met drie koffers bij me instapte bij het station en naar de haven wilde om haar kleding te laten wassen. Ze gaf me allerlei tips om mijn fiets op te leuken want vertelde dat ze over de hele wereld had gereisd en dat mensen gek zijn op gekke dingen. Ze stelde voor dat ik klompen gingen dragen en een kaashoed op mijn hoofd moest zetten. Ik ben nog aan het nadenken over welke informatie ik ga gebruiken! Ook vertelde ze dat ze de nacht voor het ritje nog in de bossen van Heiloo had overnacht omdat ze geen slaapplaats kon vinden. Pas de volgende ochtend hoorde ze dat er vlakbij een psychiatrische instelling was en dat er vaak mensen uit die instelling door het bos lopen, ook ’s nachts!

 

Promotie

Op 2 september heb ik in het kader van promotie voor mijn fietstaxi heen en weer gependeld voor theater het Pakhuis. Er was kunstmarkt in Hoorn en vanaf hun stand, voor de winkel Ziengs, bracht ik bezoekers naar het vlakbij gelegen Pakhuis. Veel mensen stapten in en een dame riep al dat ik haar vaste chauffeur ga worden.

Als het goed is ga ik op 2 november aanstaande wethouder Bashara vervoeren als hij de Schooldag van de Duurzaamheid gaat openen op een basisschool. Hoorn is de eerste gemeente in Noord-Holland die hieraan mee doet.

 

Rondje Hoorn

Inmiddels heb ik ook al een echt Hoorns rondje samengesteld waarbij ik, meestal toeristen, via de haven of het station door de stad rijd en de mensen wat vertel over het historische Hoorn. Iedereen die tot nu toe is ingestapt is dolenthousiast en de meesten zeggen dat ze mij gaan aanraden bij familie en vrienden.

Ik zie deze periode vooral als proefperiode en heb veel contacten gelegd met mensen uit de horeca en dergelijke. Ik heb veel visitekaartjes uitgedeeld en ik heb een flyer en folder ontworpen. Ik besef dat ik vanaf november waarschijnlijk tijdelijk op zoek moet naar ander werk omdat het dan een stuk rustiger wordt in Hoorn maar ik wil vanaf maart/april weer vol op de fietstaxi gaan rijden. Voor nu kijk ik hoe lang ik nog kan doorrijden. Ik hoop zo lang mogelijk.

Groet Meindert

 

professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring

In actie tijdens de Kunstmarkt in Hoorn


Opening was zeer geslaagd

 

Wat een mooie dag was het weer gisteren. Eerst stond ik weer levensgroot op de voorpagina van het streekgedeelte van het NHD en 's middags een geweldige en gezellige opening van mijn fietstaxibedrijf. Ik wil wethouder Ben Tap en alle mensen (inclusief mijn bijna 89-jarige moedertje) nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid en cadeautjes.

 

Groet Meindert

 

professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring, gouden eeuw, golden age,
professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring, gouden eeuw, golden age,

Woensdag 1 augustus aanstaande start Fietstaxi Hoorn

 

1 augustus is het zover. Dan ga ik starten met mijn eigen fietstaxibedrijf. Jullie zijn bij dezen uitgenodigd om bij de feestelijke opening aanwezig te zijn. Rond de klok van 16:00 uur vindt de opening plaats op het terrein voor Schouwburg het Park. Wethouder Tap van Economische Zaken zal hierbij aanwezig zijn en de eerste rit voor zijn rekening nemen.

 

 

professionele gids, professional guide, historisch hoorn, historisch Hoorn, Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring, gouden eeuw, golden age,  Park schouwburg