Mijn naam is Meindert Reus en ik ben 48 jaar jong. Ik ben heel lang op zoek geweest naar werk wat bij me past. Ik heb ook al vele banen en baantjes gehad. Van papiervoorbereider bij de Telegraaf, bankmedewerker, laborant bij een zadenbedrijf tot en met ambtenaar bij een tweetal gemeenten. Ik ben er door de jaren heen meer en meer achter gekomen dat het kantoorleven niets voor mij is. De muren komen op me af en ik kan niet de hele dag op mijn kont zitten. Ik moet buiten zijn, zeker als de zon schijnt. 

Ik heb heel lang met het idee gelopen om iets voor mezelf te beginnen maar ik zag altijd beren op de weg. Eind mei kreeg ik een ingeving. Ik had al eens eerder van fietstaxi's gehoord en ik heb ze zien rijden in Amsterdam en in Indonesië heb ik zelfs eens in zo'n ding gezeten. Waarom zou ik niet zoiets gaan beginnen?

In Hoorn is er nog niets vergelijkbaars en in andere steden in het land maakt de fietstaxi een stille doch gestage opmars. Natuurlijk moet je het vooral hebben van de zomermaanden maar ik ga kijken hoe lang ik het kan rekken, dat zomerseizoen.

Ik heb een fietstaxi uit Groningen gehaald en ben 1 augustus 2018 gestart. Hoewel ik nog wel wat dingen moet regelen voordat ik er helemaal klaar voor ben wilde ik toch alvast starten begin augustus omdat het zomerseizoen dan nog in volle gang is. Ik moet nog zaken regelen als het maken van folders en flyers en het leggen van contacten in Hoorn in verband met eventuele samenwerkingsverbanden. Daarom zie ik deze periode ook als een soort van proefperiode. In de wintermaanden ga ik de puntjes op de i zetten en dan wil ik vanaf volgend jaar maart goed beslagen ten ijs.

Ik wens voor nu alvast iedereen fijne ritjes achterop mijn fietstaxi!

Groet Meindert

 

Toerisme Hoorn, fietstaxi, taxi, tourism Hoorn, city tours Hoorn,  rondje Hoorn, uitje, ricksaw, Fahrradtaxi, leuke ervaring